Skip to main content

U bilo kojem segmentu života, na bilo kojem radnom mjestu, u bilo kojoj situaciji, ruke su najizraženiji dio tijela koji najviše zapostavljamo. Ruke nam otkrivaju jako puno, a ono što prvo po rukama možemo zaključiti je, koliko se sami o njima brinemo. One su dio tijela koji je zaista 365 dana u godini izložen apsolutno svemu. Krenimo od vanjskih čimbenika, poput klimatskih faktora. Zimi hladnoća, hladni vjetar i najčešće suhi zrak. Već u proljeće s prvim zrakama sunca dolazi do izloženosti UV zrakama. Ljeti UV zrakama pridružuju se visoke temperature i more. A sigurni smo da rukavice ne nosimo 365 dana u godini, već svega par mjeseci tijekom zime i to ne stalno.

Što se još događa s rukama? S rukama obavljamo sve poslove, neovisno o kojem poslu se radi i slobodno možemo reći da kožu ruku mehanički oštećujemo svakodnevno. Kao posljedicu stalnog korištenja ruku, dodirivanja raznih površina, materijala, ruke se zbog higijene češće peru. I tu dolazimo do nekoliko činjenica.

Građa kože ruku uvelike se razlikuje od građe ostalih dijelova tijela. Na nadlanicama ruku, koža je bitno tanja i bez dlačica, osim kod muškaraca. I sama sposobnost proizvodnje vlastitih lipida smanjena je. Koža dlanova je nešto deblja, s malo više masnog tkiva zbog opipa i velike količine živaca koji njome prolaze. Upravo takva koža zbog svih gore navedenih razloga podložna je isušivanju, dehidraciji, pucanju, pojavi crvenila, upalnim stanjima i perutanju. Dodatno nam agresivni sapuni i detergenti pogoršavaju situaciju ispirajući ono malo lipida (masnoća) koji se nalaze na površini kože.

Naša zadaća prilikom kreiranja linije za njegu ruku bila je koži ruku osigurati apsolutno sve kako bi bile njegovane i zaštićene. A izazov postići brzo upijanje sa zaštitnim slojem na koži.

Iz tih razloga kreirana je linija sa Bioplasmom koja će u potpunosti pružiti sve potrebno Vašim rukama.