Skip to main content

Nokat je rožnata tvorevina koja štiti vrhove prstiju na rukama i nogama.
Sam nokat je bezbojan, a sastoji se od epidermalih stanica, orožnalih stanica koje su spojene u noktnu tvar koja sadrži keratin, zbog kojeg se nokti mogu ljuštiti.

Već nekoliko godina vrlo je popularan trend trajnog laka, kao i geliranja noktiju. U principu trajni lak se preporučuje ženama koje imaju čvršće nokte, dok geliranje onima sa slabijim noktima. Bilo da se radilo o trajnom laku ili geliranju važno je znati neke činjenice. Prilikom sušenja laka ili gela na noktu koriste se UV lampe.

Dermatolozi upozoravaju kako UV lampa dovodi do pigmentacije lezišta nokta, kao i samog nokta te postoji rizik od nastanka melanoma.

Jako veliki postotak žena godinama koriste gel ili trajni lak, stoga je potrebno između novih slojeva provjeriti nokat te ako postoji određena pigmentacija, posjetiti dermatologa. Svakako je poželjno tri mjeseca pustiti da se nokat oporavi i u potpunosti izraste.

Prilikom uklanjanja trajnog laka, koristi se aceton (alkoholni i bezalkoholni), koji može dodatno isušiti kožicu oko noktiju te uzrokovati pojavu zanoktica ili upalu. Obratite pozornost da nakon geliranja ili stavljanja trajnog laka i dalje njegujete kožicu oko noktiju.

Postupci nanošenja trajnog laka ili geliranja noktiju razlikuju se od salona do salona, ali većina ih ipak malo matira površinu nokta. Pripazite da nikada sami ne skidate trajni lak ili gel s noktiju, jer ćete ih dodatno oštetiti. To prepustite djelatnicima u salonu.

Ako poslušate naš savjet i odlučite Vašim noktima pružiti pauzu i regeneraciju, tada je Skinfinity Repair Nails Hand Cream s keratinom pravo olakšanje za Vaše nokte. Keratin u obliku liposoma intenzivno će obnoviti Vaše nokte, dok će ulje ricinusa potaknuti brži rast, a karite maslac njegovati kožicu oko noktiju.

Vaši će nokti ponovo biti njegovani i prirodno lijepi.