Skip to main content

Sigurni smo da biste željeli pri korištenju kreme za ruke da ima ove karakteristike – mora se brzo upijati, ne smije biti masna, mora ostavljati lagani i glatki osjećaj na koži i imati ugodan miris.

U Skinfinity laboratorijuv posebnu pozornosti pridali smo kreiranju sistema emulzije koji će brzo penetrirati u kožu sa svim aktivnim komponentama te neće kožu ostaviti masnom ili ljepljivom. Da bi koži pružili potrebnu količinu hidratacije, u kremu je ukomponirana urea koja u kožu dovodi ali i zadržava vlagu.

Ulje marelice, lanolin i pčelinji vosak Vašoj će koži pružiti njegu, ali i zaštitu kroz okluzivni efekt. To znači da će na površini kože napraviti tzv. nevidljivi štiti, koji će spriječiti transepidermalni gubitak vode ali i štititi kožu od vjetra i hladnoće. S obzirom na to da su ruke izložene i razno raznim mikroorganizmima, sklone su upalnim procesima. Provitamin B5 upravo je u kremi iz tog razloga, kako bi djelovao regenerativno i ubrzao epitelizaciju kože.

Uslijed izloženosti svim vanjskim čimbenicima koji utječu na negativne posljedice na kožu ruku, dolazi do stvaranja velike količine slobodnih radikala u koži. Slobodni radikali dovode do oksidativnog stresa, oštećenja stanica i na kraju do smrti stanice. Za kožu ruku u ovom slučaju to znači pojavu suhoće, ubrzanog starenja ruku, gubitka elastičnosti i pojave hiperpigmentacijskih mrlja. Skinfinity rješenje je potražio u toplim morima uz velike pustinje ili točnije u biljnom fitoplanktonu Scenedesmus, mikrocelularnoj algi.

Upravo je ovaj fitoplankton zbog okoliša u kojem živi i velike izloženosti UV zrakama razvio pigment kojim se bori protiv slobodnih radikala. Skinfinity laboratorij djelotvornost ovog fitoplanktona iskoristio je u svojoj liniji za ruke.

Leave a Reply